Saturday, April 10, 2010

terlepas.pandang.

terus terang aku cakap, ak memang xreti nak guna ayat lapik2 cam ayap matt..die orang seni..aku bese2 je..haha..lagi 1, bagi aku, kalo berseni2 sangat, benda yang kita nak sampai kan kat orang tu xkesampaian lak..btol x? so, ak nak cakap direct je la..

kadang2 kita selalu xberlaku adil terhadap sesetengah orang..bila kita minat kat orang tu, semua benda yang orang tu buat nampak sangat2 la terbaik di mata kita..walaupon, kalo nak di ikut kan xdela baik mana pon..sama je ngan orang laen..tapi kita selalu terlepas pandang kat orang2 sekeliling kita yang banyak berjasa kat kita..bila kita da berjaya, jasa die kita wat cam xnampak je disebabkan kita xminat kat die..pastu, bile orang tu nak membawa diri, kita mula la nak bising2..cakap orang tu xkenang budi kita la..padahal, nak ikut kan orang yang kita sibuk nak jaga beria2 tu pun nak berambus dari idop kita..tapi, kita still anggap orang tu xsalah..adil ke camtu?

ok berbalik pada aku balik..jangan harap la aku nak tolong ko balik..penat2 aku tolong ko, ade ko nk amik kesah..penat kot aku tolong..banyak benda yang aku korban kan..tapi apa aku dapat akhirnya? dapat la pengalaman sket..terima kasih la(kang cakap aku xkenang jasa ko lak)..bukan aku mengharap kan balasan yang gempak2 tapi at least tunjuk la ko menghargai jasa aku..ni x, terus lupa kan..

ok..aku pon malas nak tulis panjang2 sebab benda da berlaku..tapi aku harap, lepas ni ko amik iktibar la..jangan disebabkan ko nak kejar sangat kejayaan tue, ko sakit kan hati orang lain..

p/s : malas nak tulis dalam bahasa noghori..nanti xde feeling emo2..huhu..

normal la tue..manusia kot~


3 comments:

  1. anda tlah mnerima award. sila ke blog sy. tq. ;)

    ReplyDelete
  2. ap bnd la plak nih...

    ReplyDelete
  3. gglicious : saje menggedik..btw, mana coklat ak?haha..

    ReplyDelete