Friday, June 24, 2011

sukan.ketika.intern.

walaupun xberapa best tapi den rasa nak post jugak something minggu ni..den tak nak biar blog ni bersawang lama2..cita2 nak kumpul duit nuffnang banyak2 masih ada walau semangat semakin nipis =P

so, berbalik pada title post kali ni, den nak kongsi aktiviti sukan yang den join time intern ni..disebabkan waktu siang yang digunakan dengan sepenuhnya di tempat kerja, masa yang available untuk bersukan time malam je la..

sepanjang intern ni, den pernah main sekali je futsal..dengan budak2 utp..first time jugak la sebab before ni kat utp main dengan chemo2 je..rasa best jugak tapi sebab xterer main futsal, ditambah dengan player2 lain yang power, so, rasa xsesuai nak main futsal time intern ni..maybe kena tunggu balik utp kot..nak main dengan chemo2 sekalian..


gambar di atas pose ala2 sentap menyentap..kisah di sebalik gambar : Adi sentap dengan den sebab den emo time main badminton (HAHAHAHA fitnah je ni)..

makanya sukan seterusnya yang den main time intern ni adalah badminton..bagi den, badminton bagus jugak la untuk orang2 yang dah berkerja sebab xperlu nak ajak ramai2 orang untuk main..dah ada 4 orang pon dah boleh main..kalo nak main futsal, at least nak kena ada 10 orang..tu pun tak dikira ideal lagi..destinasi pilihan untuk main badminton adalah kat SMK La Salle & NVBA Seksyen 13..La Salle tu Cho yang bawak kitorang..yang NVBA tu pulak, brader2 ofis den yang perkenalkan kat den..setakat ni, konsisten jugak la kitorang main badminton at least seminggu sekali..penah je kitorang main 2 kali..time semangat bersukan membuak2..hahaha..


kredit sikit kepada Naquib sebab ajar den main golf..dah lama den simpan gambar nie ha..

sukan seterusnya yang menjadi pilihan adalah golf..den start main bila diajak oleh budak2 MCKK iaitu Ijat, Chipan & Naquib..first time main tu, guna set Akmal..so, haruslah Akmal ada  kan..so, kitorang berlima pon main kat Sunway Extreme Park Driving Range..pengalaman menarik bila first time pukul angin..HAHAHAHA..sebelum try main, den rasa senang je..den pikir sama je cam pukul bola hoki..sekali susah pulak nak kena..bila pukul angin tu, rasa tahap keaiban memang tinggi habis la..dah la sakit tangan, tambah aib lagi..memang terbaik la..tapi kan, bila dah boleh pukul banyak2 kali pastu kena pulak, rasa puas ati tak terhingga la..walaupun pakcik2 dengan brader2 sebelah dalam hati cakap "Noob giler budak ni"..

video


haaa..ni video special..takde kat tempat lain..huhu..ni sebelum beliau terer..skang dah power..thanks Gedong sebab jadi model..ahaks..


tengok gambar pon dah taw kan caption ape yang sesuai..

malam semalam den tengok match kat atas ni..nasib baik Malaysia menang..result 2-1..berbaloi den poie stadium..dapat jugak den rasmikan jersi Malaysia den tu..hehe..den pegi dengan Adi, Cho, Gedong & Akmal..disebabkan pengalaman pertama tengok match besar (sebelum ni pernah je den pergi stadium tengok N9 main), eksaited jugak la..tapi yang xbest, time nak keluar parking kereta..jammed macam haram..ni stadium xfull lagi..kalo match Kelantan Terengganu haritu, den xdapat bayangkan la camne teruk..isk2..btw, gambar2 kat stadium ada je tapi dalam phone Akmal & Adi..kena tunggu dorang upload..hehe..


ok..tu je update kali ni..till the next post, XOXO


p/s : lambat lagi den nak punya 2nd visit..dah bosan dah ni =_='



2 comments:

  1. 2nd visit ko 13/7 ke?aku yg 6hb ni pon dah busan tunggu.gudluck weh!

    ReplyDelete
  2. ak ny 2nd visit 14/7..time tu orang lain sibuk fikir nak abis intern, ak baru nak fikir pasal presentation..xbes!!!

    ReplyDelete